Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę i dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i smażyć aż się zezłocą ze wszystkich stron, następnie smażyć kilka, kilkanaście minut pod przykryciem. W tym czasie obrać i posiekać cebulę. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie posypać je przyprawą do ziemniaków, macierzanką, solą i papryką, wymieszać, dodać cebulę, przykryć ponownie i smażyć jeszcze kilka minut aż będą miękkie. Na wierzchu ułożyć plastry oscypka, oprószyć je papryką i trzymać przykrytą patelnię na ogniu aż ser się rozpuści. Ja podałam ziemniaki z dodatkiem duszonych borówek

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ale ma Pani super pomysły na gotowanie. Gratuluję
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ojejku pychotka super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetne danie. Już głosuję!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Musi byc smaczne!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    poproszę porcyjkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Zewa, za kilka dni będzie dostawa świeżutkiego oscypka więc zapraszam :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Szkoda, że u nas tak ciężko o oscypki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo fajne,proste i pomyslowe,jak tylko dorwe oscypki napewno wyprobuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !