Sposób przygotowania

Masa:
1 kg sera białego,
cukier waniliowy,
10 jaj,
2 smietany 30% po 200 ml
2 budynie smietankowe bez cukru,
1,5 szklanki cukru pudru,
1 szklanki cukru pudru do piany,
aromat pomaranczowy
ew.skórka pomarańczowa

Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto.W razie potrzeby dodać troszke więcej maki. Wyłozyc ciastem spód blaszki.

Masa: Żóltka utrzeć z cukrem pudrem.Dodać 2-krotnie zmielony ser, budynie, aromat. Wymieszać. W osobnym naczyniu ubić białka z 1 szklanką cukru pudru i cukrem waniliowym.Dodac do masy serowej.Wymieszać. Na końcu ubić schłodzoną smietanę i dodać do masy.Wymieszać łyżką, zeby ciasto nie opadlo.Dodajemy skorke pmarańczową. Masę wylać na wyłożone wcześniej ciasto. Piec ok 1,10godz w temp 180 stopni.Po wyjęciu z piekarnika można polać polewą czekoladową. Ciasto jest bardzo delikatne w smaku i wbrew temu ile daje sie cukru nie jest za słodkie

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !