Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z orzechów włoskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cynamon kawałek
cukier 1 kg
Goździki całe Prymat kilka
woda 1 szkl
orzechy włoskie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z orzechów włoskich

Orzechy w łupinie ponakłuwać po czym zalać wodą i odstawić na 24godz zmieniając prze ten czas wodę trzykrotnie.
Po tym czasie wrzucić orzechy do gorącej wody i gotować do miękkości.
Następnie ugotować syrop z dodatkiem cynamonu i goździków wówczas zalać nim orzechy i gotować ok. 15 min. odstawić do ostygnięcia i ponownie zagotować.
Powtarzać tę czynność trzykrotnie.
Na sam koniec gorące konfitury przełożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 07.07.2011 12:18
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak