Sposób przygotowania

Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na małym ogniu. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki w plasterki, podsmażamy. Dodajemy przyprawy, mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Ptysie kroimy na wysokości ok 2/3 i faszerujemy farszem, a następnie posypujemy startym na dużych oczkach serem żółtym. Przykrywamy górną częścią ptysia i wkładamy do piekarnika na ok 10 min i pieczemy w temp. 180\'C., Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne są takie ptysie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ojj dawno nie jadłam... chyba zrobię na weekend ;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo lubię ptysie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !