Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie nadziweane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ptysie 4 sztuki
pieczarki 10 sztuk
cebula 2 sztuki
boczek wędzony 8 plasterków
kiełbasa zwyczajna 0,5 laski
sól do smaku
czosnek do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
ser żółty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie nadziweane

Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na małym ogniu. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki w plasterki, podsmażamy. Dodajemy przyprawy, mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Ptysie kroimy na wysokości ok 2/3 i faszerujemy farszem, a następnie posypujemy startym na dużych oczkach serem żółtym. Przykrywamy górną częścią ptysia i wkładamy do piekarnika na ok 10 min i pieczemy w temp. 180\'C., Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.10.2013 07:42
bardzo fajne
Angelika10 10.04.2013 11:32
bardzo lubię ptysie
RenataZ-et 06.10.2011 19:53
ojj dawno nie jadłam... chyba zrobię na weekend ;))
IlonaAlbertos 15.07.2011 21:41
Fajne są takie ptysie.
iwa643 12.01.2011 07:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak