Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wieprzowe z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 80 dkg
cebula 2 sztuki
ser żółty 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
olej
kurki mrożone 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wieprzowe z kurkami

Grzyby rozmrozić. Cebulę pokroić w plastry. Podsmażyć na tłuszczu, dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem, poddusić. Pokrojone w plastry mięso rozbić. Przyprawić do smaku. Na każdy kawałek mięsa położyć plaster sera i trochę kurek. Zwinąc rolady, spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na oliwie, dusić na wolnym ogniu. Na koniec dodać śmietanę i mąkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 15.12.2011 22:22
szkoda, że już nie mam kurek .. ale niedługo jadę do mamy :)
accee 12.01.2011 00:17
Ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak