Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć dwa kwadraty posmarować je pesto, posypać serem i starta surową dynią- zwinąć w rulon. Końce mocno docisnąć. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 35 minut w temperaturze ok. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    czyzby na konkurs? Ja czekam na wene :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    coś dla mnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !