Sposób przygotowania

Migdały obierz, pokrój i usmaż na suchej patelni. Wymieszaj je z cukrem, miodem, skórką cytrynową i świeżo startym imbirem. Dodaj śmietanę. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wydrąż gniazda nasienne z jabłek. Ułóż jabłka w naczyniu żaroodpornym i napełnij masą. Do naczynia wlej sok jabłkowy. Posmaruj masłem folie aluminiową i połóż ją na jabłkach masłem do dołu. Piecz około godzinę, potem zdejmij folię i piecz dalsze 20 minut. Polej smietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !