Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka faszerowane migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 3/4 szklanki
brązowy cukier 1/4 szklanki
miód 3 łyżki
Starta skórka cytrynowa 2 łyżeczki
imbir 1 łyżeczka
gęsta śmietana 120 ml
jabłka 4 sztuki
sok jabłkowy 1 szklanka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka faszerowane migdałami

Migdały obierz, pokrój i usmaż na suchej patelni. Wymieszaj je z cukrem, miodem, skórką cytrynową i świeżo startym imbirem. Dodaj śmietanę. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wydrąż gniazda nasienne z jabłek. Ułóż jabłka w naczyniu żaroodpornym i napełnij masą. Do naczynia wlej sok jabłkowy. Posmaruj masłem folie aluminiową i połóż ją na jabłkach masłem do dołu. Piecz około godzinę, potem zdejmij folię i piecz dalsze 20 minut. Polej smietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 27.05.2011 20:37
super deser
halinka1011 11.01.2011 21:25
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak