Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 2 kg
drożdże 5 dag
woda letnia 9-10 litrów
cukier 1 kg
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinówka

Drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru i pozostawić w ciepłym miejscu by wyrosły. Żurawinę zalać wodą i zagotować. Gotowe odcedzić i wymieszać z cukrem. Pozostawić do przestygnięcia. Dodać drożdże i odłożyć w ciepłe miejsce na ok 12 godzin. Po tym czasie ściągnąć powstałą pianę, dodać rodzynki oraz cukier waniliowy i odstawić do lodówki na ok 3-5 dni. Przelać do butelki przez gazę. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.11.2013 23:18
świetny smak
olkaaa 10.10.2013 07:49
fajny pomysł
Łukasz15 12.06.2013 10:56
Dla mnie super
Angelika10 23.01.2013 00:12
fajna
RenataZ-et 10.10.2012 18:29
smaczne ;)
Zoso 03.07.2012 22:31
smaczny trunek
Wafelek2601 08.01.2012 10:50
pyszna
halinka1011 11.01.2011 21:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak