Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
cukier 1 szklanka
woda 1/4 szklanki
kakao 2 łyżki
mleko w proszku 25 dkg
herbatniki 3 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Masło, cukier, wodę, kakao gotować przez kilka minut. Po odstawieniu dodać mleko w proszku i porządnie wymieszać. Dodać pokruszone herbatniki, ponownie wymieszać. Wlać do wąskiej formy wyścielonej pergaminem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 28.07.2011 17:45
Pycha
Motorek 01.05.2011 11:12
smaczne
Małgorzata113 11.01.2011 21:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak