Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski i wymieszać z solą. Dodać mąkę, ponownie dobrze wymieszać. Do ciasta musi się dostać dużo powietrza. Wlać mleko, wymieszać. Bułki pokroić w kostkę, połączyć z ciastem. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. Uformować 4 podłużne knedle (warto zmoczyć ręce, żeby się ciasto nie kleiło). Zagotować wodę, posolić ją i włożyć knedle. Gotować 15 minut z jednej strony, następnie odwrócić i dogotować po drugiej stronie. Woda nie powinna zbyt mocno wrzeć. Gotowe knedle pokroić w plastry i zrumienić na maśle. Podawać z pieczeniami lub sosami.
(Przepis inspirowany \"Kulinarnym atlasem świata\" z 2004 r.)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Brzmi bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny dodatek obiadowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !