Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
cukier puder 20 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dkg
śmietana 0, 5 litra
skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy

Wycisnąc sok zpomaranczy i cytryny . Polączyć z namoczoną , odciśniętą i rozpuszczoną żelatyną . Ostudzić do momentu krzepnięcia . Śmietanę , ubić , dodać cukier , krzepnący sok z żelatyną , ubijać razem , aż się utworzy puszysta masa . Wlać do zwilżonej formy . Zamrozić , wyłożyć na szklany półmisek . Ubrać przygotowany mus bezami i smażoną skórką pomarańczową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 22.01.2011 21:04
smaczny jest
iga2 11.01.2011 20:43
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak