Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet domowy z dziczyzny

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso cielęce z łopatki 1 kg
mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
boczek 0,5 kg
cebula
marchew
pietruszka
ziele angielskie
sól do smaku
przyprawa z grzybami
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
Zioła prowansalskie suszone Prymat
bułka czerstwa
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet domowy z dziczyzny

Mieso gotować razem z włoszczyzną ok 3 godz tak żeby aż sie rozłaziło. Po ostudzeniu przemielic przez maszynkę razem z bułką namoczoną w wodzie lub mleku. Dodac jajka i przyprawy wyrobić nałożyć do blachy wysmarowanej i wysypanej bułka tartą. Piec ok godz w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 13.02.2014 16:41
zjadłabym taki pasztecik
AURELKA 28.05.2013 20:31
rewelacyjny pasztet
Betka 08.02.2013 09:36
mm świetny;)
dorotka0000025 21.10.2012 12:20
pycha
bami 11.10.2011 13:02
Wygląda bardzo apetycznie :)
Rique 03.08.2011 08:51
rewelacja, istny rarytas:)
ziutula
ziutula 26.04.2011 21:17
pychota.....
bursztynek 25.02.2011 23:43
oj to musi być dobre!
ziutula
ziutula 11.01.2011 23:55
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak