Sposób przygotowania

1. Powoli wsypujemy żelatynę do wody i mieszamy.
2. Gotujemy mleko z cukrem. Rondel powinien mieć, tzw. podwójne dno.
3. Ubić żółtka, dodawać je do zdjętego z gazu rondla z mlekiem i cukrem.
4. Postawić rondel znów na gazie (ale najmniejszym możliwym). Mieszać aż masa zacznie gęstnieć.
5. Dodać żelatynę i cały czas mieszać, by nie powstały grudki.
6. Wystudzić.
7. Dodać wodę różaną i wymieszać.
8. Trzymać w lodówce - przynajmniej 4 godziny (można zamrozić)
9. Podawać z zamrożonymi lub świeżymi owocami (ja dałam zamrożoną mieszankę owoców leśnych do dostania w tesco) oraz bitą śmietaną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !