Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 4 kg
spirytus 2 litry
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z pigwy

Owoce umyć i pokroić w plasterki. Włożyć do słoja i wsypać cukier. Odstawić na ok 3 dni w ciemne miejsce, od czasu do czasu wstrząsnąć słoikiem, by cukier się rozpuścił. Następnie dolewamy spirytus i ponownie odkładamy na ok miesiąc w ciemne miejsce, od czasu do czasu wstrząsając. Gotowe przelać przez gazę do butelki i szczelnie zamknąć. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.10.2013 07:45
muszę spróbować
Łukasz15 30.09.2013 14:40
Z pewnością pyszna
RenataZ-et 30.01.2013 21:32
Taka nalewka musi wyśmienicie smakować :)
IKrakowianka 29.04.2012 21:07
wyśmienita :)
IlonaAlbertos 09.07.2011 22:28
Na pewno smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak