Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru i jeszcze chwilę ubijać. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Na gotujące się wykładać łyżką pianę robiąc beziki i gotować tak ok 1,5 minuty po czy przewrócić i ponownie 1,5 minuty. Gotowe wykładać na sitko. Żółtka utrzeć z cukrem, aż całkowicie się cukier rozpuści. Dodać do mleka i podgrzać, nie doprowadzając do zagotowania. Rozlać do miseczek i ponakładać beziki. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno smaczna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale smaczna słodka zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pomysłowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !