Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
żółtko jajek 2 sztuki
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki ugotować. Jeszcze gorące zmielić, a gdy ostygną dodać żółtka i mąki. Posolić do smaku, wyrobić jednolite ciasto. Uformować małe kulki, wrzucić na wrzącą wodę i gotować 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak