Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalesniki z boczkiem zapiekane pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 sztuk
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
ser żółty 200 gram
boczek 12 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: nalesniki z boczkiem zapiekane pod beszamelem

Naleśniki faszerujemy boczkiem po dwa plastry na jeden naleśnik , zwijamy w rulony, układamy ciasno w naczyniu do pieczenia, przygotowujemy sos , roztapiamy masło dodajemy mąkę mieszamy aby nie powstały grudki chwilę smazymy powoli dodajemy mleko mięszamy sos przyprawiamy, zalewamy nim nalesniki, posypujemy startym serem pieczemy 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 20.04.2012 10:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak