Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie ze skwarkami z boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 100 gram
ziemniaki ugotowane 800 gram
mąka ziemniaczana 200 gram
mąka 4 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie ze skwarkami z boczku

Ziemniaki mielemy w maszynce na stolnicy wysypujemy mąke przenną , ziemniaki , przyprawiamy solą dodajemy jajko, oraZ mąkę ziemniaczaną zagniatamy ciasto, formujemy kulki a w nich palcem robimy wgłebienia. Gdy wypłyna na wierzk od razu wyjmujemy,boczek kroimy w kostkę , podsmażamy kluski polewamy skwatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak