Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardla lub boczku 30 dkg.
łopatki 1 kg.
wołowiny 30 dkg.
marchewki 3 szt.
pietruszka 1 szt.
cebula biała 1 szt.
ziele angielskie 3 szt.
pieprz 3 szt.
suche bułki 2 szt.
jaja 5 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 - 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Wszystkie składniki gotujemy przez 2 - 3 godziny. Po ugotowaniu wyciągamy wszystkie wymienione składniki i przekręcamy je 3 razy przez maszynkę. W wywarze po mięsie namaczamy bułkę. Gdy rozmięknie, też należy przekręcić ją przez maszynkę.
Następnie do tego wszystkiego dodajemy 5 żółtek, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z białek ubijamy pianę, dodajemy do tych składników i jeszcze raz mieszamy.
Po połączeniu wszystkich składników wkładamy do blaszki posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą i pieczemy nie więcej niż 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.08.2011 09:27
super
jasiek 27.07.2011 12:36
nie ma to jak domowy pasztecik
Adamorek 23.06.2011 15:50
pycha
banditka 06.03.2011 18:00
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak