Sposób przygotowania

Wszystkie składniki gotujemy przez 2 - 3 godziny. Po ugotowaniu wyciągamy wszystkie wymienione składniki i przekręcamy je 3 razy przez maszynkę. W wywarze po mięsie namaczamy bułkę. Gdy rozmięknie, też należy przekręcić ją przez maszynkę.
Następnie do tego wszystkiego dodajemy 5 żółtek, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z białek ubijamy pianę, dodajemy do tych składników i jeszcze raz mieszamy.
Po połączeniu wszystkich składników wkładamy do blaszki posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą i pieczemy nie więcej niż 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie ma to jak domowy pasztecik
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !