Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem z płucek wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

farsz płuckowy wg przepisu
słonina 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem z płucek wieprzowych

Zrobić ciasto z 0/5 kg mąki, żółtka i szklanki gorącej wody- jak na pierogi z mięsem i kaszą,wykrawać kółka, nakładać na środek farsz z płucek ( z kg. zmielonych gotowanych płucek), 2 cebul smażonych i bułki tartej, kleić, wrzucać na osoloną gotującą się wodę, gotować na małym ogniu do wypłynięcia, gotować jeszcze 3 minuty. Pokroić drobno słoninę, zrobić skwarki, polać gotowe pierogi. Z tego przepisu wychodzi 50 pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 24.01.2011 16:13
oj nie w moim guście
bejciu24 12.01.2011 18:21
ale uczta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak