Sposób przygotowania

Zrobić ciasto z 0/5 kg mąki, żółtka i szklanki gorącej wody- jak na pierogi z mięsem i kaszą,wykrawać kółka, nakładać na środek farsz z płucek ( z kg. zmielonych gotowanych płucek), 2 cebul smażonych i bułki tartej, kleić, wrzucać na osoloną gotującą się wodę, gotować na małym ogniu do wypłynięcia, gotować jeszcze 3 minuty. Pokroić drobno słoninę, zrobić skwarki, polać gotowe pierogi. Z tego przepisu wychodzi 50 pierogów.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ale uczta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj nie w moim guście

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !