Sposób przygotowania

Filety umyć i przekroić .Zieleninę połączyć z masłem i przeciśniętym czosnkiem,doprawić solą.
Rybę posolić,oprószyć pieprzem i skropić sokiem z części cytryny.Pozostałą cytrynę wykorzystamy do upieczonych filetów.
Bułkę tartą wymieszać z parmezanem i otrzeć na tarce skórkę z cytryny-wlać oliwę-wymieszać.
Rybę włożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem wyłożyć masę ziołowo maślaną i przykryć bułką wymieszana z serem.
Piec w te.190 stopni przez 30-40 minut.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię taką rybkę
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Namieszałaś, nakręciłaś , ale smacznie to zrobiłaś.
  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Dobra rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    i jeszcze do tego zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Pyszna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajna taka rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny sposób na rybę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię ryby podane w ten sposób.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Super pomysł na dorsza.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna rybka, ja tylko obtaczam doprawionego w mące i smażę na oleju
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobra rybka dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smakowita rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jeśli o mnie chodzi to dorsza lubię najbardziej,twój przepis świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smakowita rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczna taka rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam wszystkie przepisy z rybą w roli głównej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !