Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka ze szpinakiem w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 sztuki
szpinak świeży 15 dag
ser feta 10 dag
przecier pomidorowy 3 łyzki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka ze szpinakiem w sosie pomidorowym

Zrobić otwór w piersiach z kurczaka. Szpinak podsmażyć na 1 łyżeczce masła, dodać ser fata, doprawić. Szpinak wymieszany z serem wkładać do kieszonek z kurczaku. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, wymieszać, zalać zimną wodą i dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku. Do sosu wkładać piersi kurczaka i dusić do miękkości mięsa. Podawać z ziemniakami lub frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.03.2012 15:20
pyszności :)
Aneta2604 14.11.2011 16:31
muszę spróbować
Edyta31 02.10.2011 22:18
świetny, musi nieźle smakować
manaika 15.07.2011 14:11
ze szpinakiem jeszcze nie jadłam
Emilia22 11.01.2011 17:24
jaka smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak