Sposób przygotowania

nadzienie:
- 100g zmielonych orzechów
- ½ opakowanie cukru waniliowego
- 5białek
- 150g wiórków kokosowych
- 150g cukru pudru
polewa czekoladowa:
- 100g czekolady
- 100g cukru pudru
- 0,1l wody

Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder i cukier waniliowy, żółtka, posiekane masło praz wyrośnięte drożdże wymieszane wcześniej z mlekiem
Całość dokładnie wyrobić aby powstało ciasto, które podzielić na 3 części i rozwałkować.
Następnie orzechy zmielić, wymieszać wiórkami kokosowymi, dodać cukier waniliowy i cukrem puder a na koniec białka ubite na sztywną piane i delikatnie przemieszać.
Powstałe nadzienie rozsmarować na cieście i ułożyć płaty ciasta jedno na drugim.
Przełożyć do brytfanny, wstawić do piekarnika i upiec. Po upieczeniu polać polewa zrobioną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem cukru pudru i wody.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !