Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ogórkowo-śliwkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 40 dkg
majonez 3 łyżki
sól, cukier, pieprz, sok z cytryny do smaku
ogórek sałatkowy 1 szt
orzechy włoskie 3-4 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ogórkowo-śliwkowa

Śliwki wypestkowac i pokroic w łódeczki. Ogórek pokroic w grubą kostkę. Wymieszac i skropic sokiem z cytryny. Orzechy zrumienic na suchej patelni. Wszystko razem wymieszac z majonezem i doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 24.05.2010 18:15
Bardzo oryginalna sórówka, trzeba będzie wypróbowac.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak