Sposób przygotowania

Twaróg dobrze zmiel. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Mandarynki - najlepiej bez pestek, obrać, podzielić na cząstki i usunąć z nich białe błonki. Ubij śmietanę. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na jasną puszystą masę. Ubite białka wymieszaj z ubitym żółtkiem. Dodaj ser, ubitą śmietanę i utrzyj delikatnie wszystko razem, na gładki, jednolity krem.
Przygotuj 6 pucharków - nałóż na przemian - krem serowy, mandarynki, krem serowy. Krótko zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180\'C. Udekoruj kakao i cząstkami mandarynek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    te mandarynki są rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !