Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek. 2 jajka przekroić na połówki. Ugotować ok 0,5 l wywaru warzywnego z kostką rosołową. Do wywaru dodać żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Połówki jajek oprószyć solą i pieprzem. Układać na plastrach szynki zawinąć w paczuszki. Obwiązać je szczypiorkiem lub porem. Na spód półmiska (najlepiej głębszego) wysypać trochę groszku konserwowego. Można tez dodać pokrojoną marchewkę. Układać na nim paczuszki z jajkami. Pozostałe jajka pokroić w dość grube plasterki. Obłożyć nimi półmisek i zalać tężejącą galaretką. Ozdobić

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ladnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    Pięknie wyglądają:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie nie to nie dla mnie :) ale wyglada fajnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetnie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kome

    ładnie i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !