Sposób przygotowania

Twaróg dobrze przemiel. Jajka rozbij do miski - dodaj cukier, sok z cytryny. Miskę umieść nad garnkiem z gotującą sie wodą - ubijaj trzepaczką, do usykania gęstego, puszystego kremu. Zdejmij miskę i ostudź. Zmielony ser porozdzielaj dobrze widelcem i dodaj do niego przygotowaną masę jajeczną - bardzo dokładnie i delikatnie wymieszaj razem. Można za pomocą miksera ale na wolnych obrotach - do powstania jednolitego kremu. Przygotuj 4 pucharki - połam do nich biszkopty. Przygotowaną wcześniej kawę - najlepiej rozpuszczalną wymieszaj z likierem amaretto. Polej tym biszkopty - żeby je nasączyć. Na biszkopty wyłóż połowę masy. Pokrusz na nią resztę biszkoptów - nasącz lekko pozostałą kawą i wlej resztę kremu. Tak przygotowany deser trzymaj w lodówce minimum godzine przed podaniem udekoruj otartą skórką z cytryny i kawą rozpuszczalną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !