Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
masło 100 g
śmietana 30% 200 ml
makaron świderki 400 g
sól
pieprz
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie

Makaron ugotować w wrzącej i osolonej wodzie al dente. Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć do rondla i dusić na maśle 15 minut. Do pieczarek dodać śmietanę i jeszcze chwilę podgotować. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Makaron mieszamy z gorącym sosem, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak