Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ocet winny 1 litr
maliny świeże 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet malinowy

Maliny szybko umyć - rozłożyć na ściereczce i zostawić do obeschnięcia. Wsypać do słoika i zalać octem winnym. Zostawić na 30 dni - od czasu do czasu potrząsając słoikiem. Po 30 dniach odcedzić - bez wyciskania czy przecierania - przez sitko i przelać do butelki.

Taki ocet można stosować do doprawiania sałatek, owoców, pieczarek ,zielonej sałaty i polewania serów. Można go także używać do rozcieńczania sosów z białego miesa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak