Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ocet winny 1 litr
cytryny 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet cytrynowy

Cytryny sparzyć i umyć dobrze szczoteczką - wytrzeć do sucha. Ostrym nożem zdjąć cieniutko skórkę - unikając wewnętrznej białej części. Skórkę umieścić w butelce i zalać octem. Zostawić na minimum 10 dni - można dłużej. Potym czasie odczedzić i przelać spowrotem do butelki - bez skórki.
Takim octem doprawiać zieloną sałatę i owoce. Można też delikatnie skrapiać rybę i sosy serwowane do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak