Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet ziołowy z rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ocet winny 1 litr
rozmaryn 1 gałązka
szałwia 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet ziołowy z rozmarynem

Rozmaryn, szałwię i listki laurowe opłukać i pozostawić do wyschnięcia. Następnie włożyć je do butelki wlać ocet i zostawić zanurzone w occie - nie próbowac przed upływem 20 dni.
Takiego octu można używać do doprawiania sałatek i sosów. Taki ocet można przechowywać w zamkniętej butelce zarówno z ziołami w środku jak i po odcedzeniu ziół.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak