Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 5 kg
jabłka 2,5 kg
ogórki kiszone 2,5 kg
cebula 1,20 kg
ocet 1 szkl
cukier 1 szkl
woda zimna 5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona

kapuste poszatkować, posolić i zostawić na 24h. następnie zetrzeć jabłka i ogórki na tartce, cebule na krążki i dodać do kapusty. dodać wode, ocet, cukier, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. wymieszać razem. gotować przez 30 min. gotowe wkładać do słoików i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.09.2012 22:50
w zimie jak znalazł
Monika193
Monika193 22.08.2011 23:56
super pyszna sałateczka
matii6 15.05.2011 18:36
z takich składników nie robiłam,ciekawa
jeta72 19.04.2011 20:03
do obiadku w sam raz :-)
RenataZ-et 03.04.2011 21:50
Podoba mi się ten pomysł
hastalavista 16.03.2011 15:43
fajnie zrobiona
Grazyna0211 11.03.2011 16:54
świetna ta kapusta
Joanna108
Joanna108 17.02.2011 09:33
nigdy takiej nie robilam - przepis zaraz trafi do zrszytu z przetworami dowypróbowania w nowym sezonie
alaaa 15.02.2011 18:35
super
Beata73 24.01.2011 15:27
super
accee 23.01.2011 20:00
Bardzo dobry przepis
m1monika 12.01.2011 19:28
po prostu uwielbiam :)))
misia53 11.01.2011 18:11
Dziś u kuklika kapusta czewona , spróbujcie Wy także- świetnie doprawiona!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak