Sposób przygotowania

Cukier zagotować w trzech łyżkach wody - zrobić syrop. Ostudzić i dodać kawałki skórki z cytryny. Truskawki umyć i odłożyć 100 gram. Resztę dobrze odsączyć i zmiksować. Dodać sok z cytryny i dalej miksować na jednolita masę. Masę wymieszać z zimnym syropem cukrowym. Śmietanę ubić na sztywno - wymieszać delikatnie z masą truskawkową. Połowę masy podzielić do 4 pucharków i włożyć na 10 minut do lodówki.
Pozostawione truskawki dobrze odsączyć i podzielić na cząstki - ułożyć je w pucharkach na wierzchu masy truskawkowej. Dopełnić resztą masy i udekorować pozostałymi truskawkami. Przechowywać w lodówce, aż do momentu podania.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !