Sposób przygotowania

słoninę pokroić na cienkie plasterki,schab umyć natrzeć solą i ziołami,zawinąć plasterkami słoniny włożyć do naczynia i szczelnie przykryći najlepiej na noc wstawić do lodówki,jabłka umyć i wyjąć z nich gniazdz nasienne a we wgłębienia wsypać cukier ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym i polać sokiem jabłkowym,zamarynowane mięsoułożyć w brytfannie podlać sokiem jabłkowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150st.obok ustawić naczynie z jabłkami,mięso co jakiś czas skrapiać wytworzonym sosem,po 1,5 godz.wyjąć i obłożyć pokrojonymi w ćwiartki cebulami,polać wytworzonym sosem wstawić do piekarnika na 180st.i dopiec ok.40min.upieczone jabłka ze skórką i wytworzoną galaretką zmiksować jeśli trzeba,rozcieńczyć wodą lub sokiem jabłkowym i zagotowac,przyprawić do smaku,ze schabu usunąć kość i pokroić na plastry obłożyć upieczoną cebulą,podawać z sosem jabłkowym oraz ziemniakami puree i zieloną sałatą mozna także podawać na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !