Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z płucek wieprzowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płucka wieprzowe 1 kg
cebula 2 szt
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
sól 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
kostka warzywna 1 szt.
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z płucek wieprzowych

Płucka wypłukać, odciąć rurki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kostki, liścia laurowego i ziela. Drobno pokrojoną cebulę usmażyć na złoty kolor. Ostudzone płucka, cebulę i bułkę tartą zmielić, doprawić do smaku. Stosować do pierogów, pyz, pasztecików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak