Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny krem z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiwi 500 gram
cukier 150 gram
śmietana kremówka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny krem z kiwi

Kiwi obrać i pokroić w cienkie plasterki - włożyc do miseczki i posypać cukrem - niewielką ilością. Połowę odstawić a drugą połowęzmiksować z cukrem - aż powstanie jednolita masa. Śmietanę ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie z masą kiwi.
Połowę kremu wyłozyć do 4 pucharków - ułożyć po kilka plasterków kiwi i uzupełnić resztą kremu. Udekorowac pozostałymi plasterkami kiwi - wstawić do lodówki, aż do momentu podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak