Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 4 dag
mleko 2 szklanki
cukier 5 dag
jajko 3 sztuki
sól do smaku
mąka 10 dag
cynamon Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki drożdżowe

Drożdże,cukier oraz 0,5 szklanki mleka dokładnie wymieszać że sobą. Dodać pozostałe mleko, sól oraz jajka i mąkę - dokładnie wymieszać mikserem. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Tłuszcz rozgrzać i za pomocą chochelki nakładać małe placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe posypać cynamonem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.10.2013 12:04
bardzo lubię
Angelika10 16.03.2013 01:03
ale pychota
RenataZ-et 28.11.2012 20:41
świetne
caralajna 27.09.2012 13:24
pyszności
IZABELA29 26.08.2011 07:43
pyszne
IlonaAlbertos 25.06.2011 22:58
Uwielbiam je.
Tahitha 22.01.2011 09:21
Ten przepis muszę koniecznie wypróbować. Jakoś do tej pory nie udało mi się zrobić tak pysznych racuszków jak robiła kiedyś moja babcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak