Sposób przygotowania

Drożdże,cukier oraz 0,5 szklanki mleka dokładnie wymieszać że sobą. Dodać pozostałe mleko, sól oraz jajka i mąkę - dokładnie wymieszać mikserem. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Tłuszcz rozgrzać i za pomocą chochelki nakładać małe placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe posypać cynamonem. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Ten przepis muszę koniecznie wypróbować. Jakoś do tej pory nie udało mi się zrobić tak pysznych racuszków jak robiła kiedyś moja babcia.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam je.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ale pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !