Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące Faworki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
żółtko jajek 5 szt.
cukier wanilinowy 1 szt.
śmietana 18 proc 1 szklanka
cukier puder
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące Faworki

Do mąki dodać żółtka, cukier waniliowy, szczyptę soli i śmietanę energicznie wyrabiać ciasto przez dłuższą chwilę. Będzie gotowe kiedy składniki połączą się w jednolite ciasto. Ciasto cieniutko rozwałkowywać, wykrawywać tradycyjne faworki, zawijać je. Smażyć w rozgrzanym głębokim tłuszczu. Osączyć i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 12.01.2011 14:23
uwielbiam faworki!
Nina7 11.01.2011 14:17
też muszę zrobić - wyglądają super
Sylwia88 11.01.2011 13:56
pyszne też takie robie
agnieszka137 11.01.2011 13:48
już mam ochotę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak