Sposób przygotowania

Do mąki dodać żółtka, cukier waniliowy, szczyptę soli i śmietanę energicznie wyrabiać ciasto przez dłuższą chwilę. Będzie gotowe kiedy składniki połączą się w jednolite ciasto. Ciasto cieniutko rozwałkowywać, wykrawywać tradycyjne faworki, zawijać je. Smażyć w rozgrzanym głębokim tłuszczu. Osączyć i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    już mam ochotę...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pyszne też takie robie
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    też muszę zrobić - wyglądają super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    uwielbiam faworki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !