Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-kwaśny halibut z grila

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentratu pomidorowego 3 łyżki
sosu sojowego 1 łyżka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
oliwa 3 łyżki
miodu 2 łyżki
halibut 50 dag
sos tabasco 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-kwaśny halibut z grila

Przygotować marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z sosem tabasco, sosem sojowym, koncentratem pomidorowym, miodem i przyprawami. Do marynaty włożyć oczyszczonego i pokrojonego na mniejsze części halibuta. Przykryć folią spożywczą i odstawić na 12 godzin do lodówki. Przed grillowaniem zawinąć w folię aluminiową. Grillować około 8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.10.2012 20:52
brzmi smacznie :)
Misiek1 06.05.2011 12:49
musi być baaardzo smaczny
Nina7 25.02.2011 09:14
bardzo apetycznie wygląda
pawel6 12.01.2011 11:54
ciekawy pomysł na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak