Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne w pieczarkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z kurczaka 0,5 kg
pieczarki 12 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
masło 2 łyżki
natka pietruszki
żółty ser 2 plastry
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne w pieczarkach

Pieczarki umyć, wysuszyć i odciąć ogonki. Mięso połączyć z jajkiem, bułką tartą i posiekaną cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i szczyptą curry, wymieszać na jednolitą masę. Formować niewielkie kuleczki i obsmażyć na oleju. W natłuszczonym naczyniu zaroodpornym ułozyć kapelusze pieczarek, do każdego nałozyć kawałek masła i kulkę mięsną. Ser pokroić na kwadraty, ułożyć na mięsie, wstawić do piekarnika, zapiekać ok. 15 minut, udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 06.11.2011 10:34
pycha:)
agnieszka137 11.01.2011 13:57
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak