Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety faszerowane serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 50 dag
ser feta 15 dag
jajko 1 szt
sól
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
olej
pomidorki koktajlowe 30 dag
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety faszerowane serem

Do mięsa dodać jajko, przyprawę do drobiu, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Formować kulki. Ser pokroić w kostkę, w mięsnej kulce zrobić wgłębienie i włożyć kostkę sera, zlepić. Smażyć pulpety na oleju ze wszystkich stron. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na połówki, Cebulę obrać i posiekać w piórka. Podawać pulpety z sałatką z pomidorków i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak