Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe robaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pszenna mąka 25 dkg
żółty ser 10 dkg
topiony serek 5 dkg
piwo 200 ml
mleko 200 ml
jajko 4 sztuki
sezam 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe robaczki

Mleko podgrzać, ser zetrzeć, serek topiony rozkruszyć widelcem, oba sery dodać do mleka, wymieszać i stale mieszając podgrzewać na ogniu aż się sery roztopią. Ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem, dodać piwo i wyrobić jednolitą masę. Dodać masę serową, odrobinę papryki i wymieszać. Odstawić na godzinę. Na patelni rozgrzać tłuszcz i przelewając ciasto przez lejek, formować robaczki. Usmazyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 11.01.2011 12:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak