Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
papryka żółta 1 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
ser pleśniowy niebieski 10 dag
parmezan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki starannie umyć. Odciąć nóżki i pokroić je w małą kosteczkę. Paprykę oczyścić z pestek. Cebulę obrać. Natkę opłukać i posiekać. Ser pleśniowy pokruszyć. Cebulę, paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojone nóżki pieczarek, dołożyć cebulę i paprykę, chwilę smażyć, dodać natkę i pomidory. Wrzucić ser pleśniowy i wymieszać. farsz przyprawić przyprawą do grilla. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać parmezanem, zawinąć w folię ułożyć na rozgrzanym grillu, piec około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 08.08.2013 19:48
Wprost przepadam za takimi- mniam
fotoviderek 05.08.2013 08:41
Lubię takie pieczarki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak