Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony w kawałkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony w kawałkach

Karpia oczyszczamy, wycinamy kręgosłup. Tniemy na 5 kawałków - ogon z całości a z każdej połówki ryby robimy po 2 kawałki. Przyprawiamy obficie kucharkiem, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 29.06.2011 18:27
super
mela251
mela251 08.06.2011 23:52
fajny
Iwona51
Iwona51 11.01.2011 12:29
lubię karpia smażonego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak