Sposób przygotowania

SOS...ocet wymieszaj z przyprawa warzywna, sola, pieprzem i cukrem do smaku. mieszajac widelcem wlewaj olej. obierz filety ze skory, pokroj na kawalki, wloz do miski i zalej sosem. W garnku zagotuj 1,5 l wody, wsyp fasolke posol, gotuj 8 min, dobrze osacz na cedzaku. Jablka rozetnij na polowki usun gniazda nasienne, pokroj pionowo w plastry, szalotki w cieniutkie talarki. fasolke, jablka i syalotki wloóż do śledzi, wymieszaj. sałatke przełóż na półmisek przed podaniem ozdób rzeżuchą. Podawaj z białym pieczywem i kieliszkiem wytrawnego wina.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !