Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB W MUSZTARDZIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
czosnek ząbki 2
wino czerwone wytrawne 150 ml
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB W MUSZTARDZIE

Mięso natrzyj solą i pieprzem, posmaruj musztarda wymieszaną z posiekanym czosnkiem. włóż do nieduzego naczynia, skrop winem, wstaw na 3-4 godz do lodówki. Mięso przełóż do brytfanny, posmaruj olejem. wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st, piecz przez 15 min. Potem temp. obniż do 180 st. piecz 45-50 min. w czasie pieczenia mieso polewaj winem wymieszanym z pozostałą marynatą.Do tej pieczeni mozna podawać sos musztardowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 16.05.2012 21:02
mmm ... palce lizać !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak